VideoChat

Termeni utilizati in activitatea adult videochat

Ca fiecare domeniu de activitate , si video chatul are proprii sai termeni , dupa cum urmeaza :

Camsite sau webcam site - este site-ul de video chat in sine , iar
Website Owner - este detinatorul / administratorul acestuia .

PERFORMER - cunoscut de asemeni (fiecare site in parte foloseste unul din acesti termeni) Model , Chathost, entertainer sau exhibitionist . Prin acesti termeni sunt definite modelele de videochat , persoanele care lucreaza fie in mod independent , fie in mod organizat (in studiouri) pe site-urile de video chat .

Pay period - definesc o anumita perioada de timp . A,cestea pot fi de o saptamana , doua saptamani sau chiar o luna . Prin perioada de plata sa intelege ca la urmatorul termen modelul va fi platit cu suma acumulata / castigata in perioada de timp (pay period) determinata .
Daca exista un minim pentru un payment , iar acesta nu este atins in timpul perioadei de plata , suma se va reporta in urmatoarea perioada (banii nu se pierd niciodata) .

Payment . Prin payment se intelege efectuarea efectiva a platii de catre camsite inspre modele / studiouri , etc .
Payment-urile pot fi efectuate in general pr in urmatoarele metode :
-wire transfer - transfer bancar (oricine isi poate face un cont bancar in lei sau valuta , in cele mai multe cazuri chiar gratuit)
-check - plata prin fila de CEC . Modelul primeste fila de cec prin posta , apoi o depune pe aceasta la banca si asteapta o anumita perioada de timp (de obicei 30 de zile) pana ce banca verifica valabilitatea cec-ului si dispune virarea banilor in cont .
-epassporte si payoneer - sunt doua metode de plata online . Iti este creat un cont online si iti primesti payment-ul in acest cont virtual . De acest cont virtual sunt insa legate carduri de debit (Visa in cazul ePassporte , Mastercard in cazul payoneer) , carduri pe care le primesti prin posta (in general dureaza 20-30 de zile pana ajung in mana voastra) . Cu aceste carduri puteti merge la orice bancomat care accepta carduri Visa / Mastercard - si va puteti incasa efectiv banii (sau puteti merge la cumparaturi in magazine care accepta carti de credit/debit , ori puteti efectua cumparaturi online) . Cu alte cuvinte , aceste carduri functioneaza ca orice alt card de debit .

SplitCam - este un program de divizare a fluxului video . Practic , daca doriti sa lucrati pe doua sau mai multe site-uri simultan aveti nevoie de un astfel de soft instalat in computer . Acesta va prelua sursa video de la webcamul vostru si o va transmite mai departe catre site-urile de video chat pe care lucrati .

Performer agreement / Age verification - sunt metodele prin care site-urile se asigura ca ati citit termenii si conditiile de utilizare a sistemului . Sfatul meu este sa le cititi ca sunt importante � aici nu va inscrieti pe hi5 ca sa va permiteti sa ignorati termenii si conditiile . Age verification este forma prin care site-ul se asigura ca modelele care vor lucra pe site au implinit deja varsta de 18 ani . Pentru a face aceasta dovada trebuie fara excceptie sa trimiteti scanarea unui act de identitate oficial . Tipul actului de identitate oficial difera de la site la site . La unele merge oricare dintre ele (pasaport , carte de identitate , permis de conducere) , la altele doar pasaportul sau permisul de conducere .

STUDIO - sau agent - este denumirea folosita pe site-urile de video chat pentru studiouri

MEMBER - membrii site-urilor de video chat , cunoscuti de asemeni sub numele de client sau customer , sunt cei care vor intra in contact cu modelele (si prin urmare cei care vor plati) .

Webmaster sau affiliate - sunt persoane individuale care decid sa promoveze site-ul de video chat respectiv . In general fiecare site de video chat are cate un program de afiliere dedicat webmasterilor , oferind bonusuri / comisioane din vanzarile generate de acestia .

Site support , Representative sau Customer Service - sunt denumirile departamentului de suport online (sau telefonic in unele cazuri) pentru clientii / modelele / studiourile si afiliatii camsite-ului respectiv .