VideoChat

Logistica necesara pentru video chat

Atunci cand vorbim despre video chat , indiferent de nivel - amator sau profesionist - trebuie sa pornim de la baza , ori aceasta baza o consta logistica . Prin logistica intelegem orice componenta materiala , fie de ordin decorativ fie de ordin tehnologic , dupa cum urmeaza . In primul rand orice model de video chat are nevoie de o locatie mobilata conform categoriei pe care va lucra si rolului pe care il va interpreta ca model video chat . Prin urmare , atat mobilierul cat si accesoriile acestuia (lenjeria de pat de exemplu) plus decorul de fundal - trebuie sa fie in deplina concordanta cu categoria pe care se lucreaza : girl home alone - un decor natural sau un decor printat fetish - in functie de fetish-ul in sine , poate fi ceva legat de lanturi , piele , etc si asa mai departe . Cateva exemple de amenajari pe care le-am vazut pe internet si care mi-au placut in mod deosebit.

Asa cum spuneam si mai sus , decorul de fundal este la randul sau foarte important . Fiecare are propriile sale idei despre ce ar da bine , unii considera ideal un acvariu pe fundal (de exemplu) , altii prefera (?) peretele simplu , si asa mai departe . Fiecare isi administreaza imaginatia si resursele asa cum poate.

Un alt aspect de asemeni important (pana la urma urmei � toate aceste aspecte sunt importante �) il reprezinta luminile . Exista multiple metode de a ilumina profesional un studio de video chat . Dar pana la urma ce inseamna profesional ? Ideea principala este de a transmite o imagine clara , fara umbre (asta impune lumini din mai multe parti si nu doar din fata / sau de sus) . Acest lucru se poate obtine urmand scheme luminoase ca cele de mai jos , sau � cum probabil fac majoritatea , puteti improviza . Ideea finala este obtinerea unei calitati maxime a imaginei transmise , nu conteaza cum ajungeti la acea calitate - folosind o schema costisitoare sau banale becuri � insa in cazul studiourilor e foarte important sa creeze utilul cu placutul , in sensul in care estetica conteaza foarte mult si poate insufla o doza in plus de profesionalism (si implicit incredere in cazul modelelor noi angajate ) fata de o tona de cabluri care atarna haotic sau de care te impiedici prin camera .

Exista insa si alte metode si instrumente pe care le puteti folosi in acest sens , cum ar fi de exemplu umbrelele fotografice sau reflectoarele .
Va recomand pentru studiu urmatorul web site : www.f64studio.ro

Acestea fiind spuse , putem trece mai departe la logistica tehnologica : calculatoare si software , internet si retelistica , camere web sau video, diverse accesorii tehnologice dupa cum urmeaza :

Calculatoarele . In general orice sistem desktop care se gaseste in acest moment in comert este compatibil cu activitatea de video chat . Pentru a da un exemplu concret , de pe un P4 , procesor cel putin 2 GHz si 1GB DDR / RAM (memorie) poate sustine cu usurinta activitatea unui model de video chat . Desigur , atunci cand vorbim despre programe de tip multisession (sa se stea online pe 30-40 sesiuni simultane) performantele statiei de lucru trebuie sa fie un pic altele , dar deja acelea sunt lucruri despre care nu are sens sa vorbim aici atat cat timp acesta este un ghid pentru incepatori .

In ceea ce priveste sistemul de operare recomandam Windows XP cu toate update-urile la zi (ceea ce impune licenta)
Monitorul este de asemeni foarte important , si ne referim aici la dimensiunea acestuia in special in cazul in care modelul va sta destul de departe de acesta (de exemplu in pat) . O astfel de amenajare impune un monitor cat mai mare , pentru a permite modelului sa vizualizeze cu usurinta chat-ul .

Intervine apoi partea de retelistica in cazul studiourilor de video chat . Aceasta se poate face prin metoda clasica (Router) sau printr-un server propriu . Un singur lucru e important de mentionat la acest capitol , si anume faptul ca pe unele site-uri nu se poate lucra cu IP routat , trebuie IP real . Cereti providerului vostru o clasa de IP-uri .

Desigur , daca alegeti varianta camera video o sa mai aveti nevoie de cateva accesorii in plus cum ar fi de exemplu
- stative / trepiede - vezi aici cateva exemple -
- powerpod / motorpod - vezi aici despre ce este vorba -Expunerea unui model pe site-ul de video chat pe care lucreaza si in general pe internet se face prin intermediul fotografiilor . Pana ca un posibil client / membru sa intre sa vada modelul in chat sau in privat , acesta se va uita pe zeci , poate sute de imagini ale modelelor online . Din acest punct de vedere este foarte important sa detineti o camera foto digitala care sa va ajute in realizarea unor portofolii foto de prezentare calitative .

In ceea ce priveste partea de software am mentionat deja mai sus sistemul de operare . In continuare alte cateva softuri utile :
a) Program de divizare a fluxului video - care va permite unui model sa lucreze pe mai multe site-uri simultan :
SplitCam (gratuit) - CamZoomer - CamSplitter - WebCamSplitter Pro -
b) posesorii de camere video trebuie sa aibe acest soft : dvdriver -

Conexiunea la internet este de asemeni importanta . Ceea ce conteaza in aceasta industrie nu este viteza de download ci cea de upload (pentru ca transmiteti) .
In termeni generali o sesiune de video chat are nevoie de la 64kb pana la 512kb viteza de upload . De preferat este sa va interesati in prealabil de fiecare sesiune in parte (consumul de banda) si sa va faceti calculele .

Sunt de mentionat aici si alte aspecte cum ar fi vestimentatia si accesoriile vestimentare ale unui model . Sunt lucruri care fac parte din logistica ce creeaza imaginea unui model .
Astfel , o garderoba bogata si accesorii pe masura nu poate insemna altceva decat un punct in plus .

Pentru comentarii si intrebari legate de acest articol sau de video chat in general nu ezitati sa postati in forumul nostru despre video chat .

Va uram multa bafta in activitatea voastra si informare placuta !